04 Eylül 2011

Şeytan'ın hikayesi

İnsanlığın ilk var olduğu dönemde adamın biri şeytanı yakalamaya karar vermiş. Bunun için 40 yıl düzenli bir şekilde ibadet etmesi gerekiyormuş. Dostlarıyla ve bütün dünyayla ilişkisini kesip, kendisini Allah'a adamış. Sonuçta, ibadetinin mükafatını görmüş. Allah ona, ağzı kapalı bir şişe içinde şeytanı sunmuş. Şeytansız bir dünya nasıl değişti diye merak ettiği için hemen sokağa fırlamış. Giderken de karısına şişe içinde şeytanı emanet etmiş. Kadın, şeytanı daha yakından görebilmek için şişenin kapağını açmasın mı! Tabii şeytan dışarı fırlamış ve gülmeye başlamış: "Merakına engel olamadın ve kocanın 40 yıllık emeğini boşa çıkardın" diye alay etmiş.
"Yok canım" demiş kadın. "Sen hiç o şişenin içinde olmadın ki"
"Nasıl olur" diye haykırmış şeytan, "Sen de gördün... Şişeden çıktım ben!" Kadın ısrar etmiş, "O küçücük şişeye nasıl girebilirsin ki, hiç de inandırıcı değilsin"
Kafası atmış şeytanın, "Gireyim de gör" demiş ve tekrar şişenin içine girivermiş. Adamın şeytanı hapsetmesi 40 yılını, kadının ise yalnızca 5 dakikasını almış. Şeytan şöyle isyan etmiş: "Allam'ım, madem kadını yaratacaktın, o zaman bana ne gerek vardı?"
(Ayşe Komili'ye teşekkürler)



(Bir tutam tebessüm için..:))

Hiç yorum yok:

FREE PALESTİNE..